Heerlijke broodjes bij de Hema

4  31.03.2008

Voordelen:
de broodjes !  !  !

Nadelen:
gewoon even lezen

Aanbevelenswaardig: Ja 

Aleyne

Over mij:

Lid Sinds:01.03.2006

Reviews:256

Leden die jou vertrouwen:60

Deel deze review via Google+
21 Ciao-leden hebben deze review gemiddeld beoordeeld met Zeer Behulpzaam

HEMA Zaandam
Gedempte Gracht 57
1506 CC Zaandam
Telefoonnummer 075 616 82 51
www.hema.nl

GEOPEND
maandag 11.00-18.00 uur
Dinsdag - woensdag en vrijdag 09.00-18.00 uur
Donderdag 09.00-21.00 uur
Zaterdag 09.00-17.00 uur

WEETJES
• Op loopafstand van CS Zaandam
• In het hartje van het centrum
• Cafeïnevrije koffie, espresso en cappuccino is ook mogelijk
• Roken is contra bande
• Capaciteit zo'n 20-30 plaatsen
• Betalen kan cash, pin en met Hema cadeaukaarten
• Het restaurant zit op de eerste verdieping maar is per goederenlift bereikbaar en daardoor ook voor minder validen toegankelijk.

HYGIËNE & SANITAIR
MDF tafels en stoelen. De tafels zijn niet zo groot en duidelijk bedoelt om even koffie te drinken of een broodje te nuttigen, maar niet voor een uitgebreide maaltijd. Dat wordt overigens ook niet aangeboden.
Stoelen zijn niet allemaal stabiel, zitten op zich redelijk, maar de hygiëne mag wat mij betreft wel wat verbetert worden. Tafels, incluis alles wat er op staat, geregeld secuur afnemen en de stoelen dito, doet tenslotte allemaal maar goed.
Er staat een afruimkar waar je geacht wordt je dienblad met toebehoren weg te bergen, als je het restaurant weer verlaat.
De toiletten zijn separaat van de lunchroom, hier moet je voor betalen en deze zijn redelijk schoon.

BEDIENING
Helaas is één van de dames die er staat, niet altijd even "klantvriendelijk" maar de rest van het personeel is over het algemeen prettig om mee om te gaan. Personeel ziet er altijd wel schoon uit.

AMBIANCE
Je moet hier niet voor de gezelligheid komen. het is gewoon het praktische van een zit-hap-eet-slik hoek in een warenhuis en toevallig hebben ze bij de Hema dan heerlijke broodjes en ook leuke versnaperingen voor kinderen, plus lekker gebak, maar aan uitstraling word je hier niet echt opgevrolijkt.
Alles is erg basic en de vloer + wanden zijn nogal van het beetje grauwe-net-niet-heldere soort.
Een paar vrolijke prenten of posters aan de wanden en wat fleurig échte flora zou de tent al enorm goeddoen, maar anderzijds is het kennelijk niet echt noodzakelijk, want het is hier nagenoeg altijd vol.

MENUKAART / KEUZE MAKEN
De Hema heeft een soort buffet systeem. Waar diverse dranken, belegde broodjes, gebaksoorten en koeksoorten -waar nodig gekoeld- uitgestald staan. Verder een aantal krijtborden met acties, nieuwe drankjes en aanbiedingen. Prijzen staan er veelal bij vermeld en ze hebben nog een paar menuborden aan de wand hangen, met alle soorten broodjes, dranken en andere zaken die ze aanbieden, compleet en netjes met prijzen. Één en ander is ook redelijk duidelijk leesbaar.
Bij dit buffet staat een grote stapel dienbladen, je kunt een dienblad pakken, die op de daarvoor bestemde "glijbaan" deponeren en zo langs het buffet lopen, alles pakken wat je nodig hebt en wil je een warme drank of iets anders wat gemaakt moet worden, dan geef je dit bij de koffie/kassa dame aan. Hier betaal je ook. Bij de kassa staan verder bestek, servetten, suiker, zoetjes, melk, peper en zout en voor de kinderen ook rietjes. Hier staat ook een busje met koek en een tang erin, als je koffie of thee bestelt, kun je hier zelf een bijbehorend koekje pakken. Aangezien het ding onafgedekt staat, raad ik je aan om die bus met rust te laten.
Opvallend vind ik zelf dat je hier vaak om een bonnetje moet vragen en dat ze er anders vanuit gaan, dat je gewoon geen bonnetje wilt hebben.

KIDS
Kinderstoelen zijn aanwezig, evenals een kinderspeeltafeltje en diverse "menu's" voor kinderen, als een Jip & Janneke drankje met rozijntjes en een koekje en lollie. Verder ook zaken als poffertjes, pannenkoeken en ijs.

ERVARING
Ze hebben hier tostini's, dat zijn soort broodjes die warm gemaakt kunnen worden (als een tosti).
Zelf ben ik erg gecharmeerd van hun tostini's gezond, die echt zeer de moeite waard zijn.
Je krijgt dan een bruin broodje met mosterddressing, kaas, (vlees ook als je geen vegetariër bent), sla, ei, tomaten salade en komkommer.
Naar keuze kun je deze dus nog laten verwarmen. Ik doe dat eigenlijk nooit, maar heb het één keer geprobeerd, je broodje wordt warm en knapperig en de vulling blijft koud.
Hierbij neem ik altijd een cappuccino en een fruitdrankje en hier betaal ik zo'n kleine € 7,- voor en als ik dan aan een tafeltje neerstrijk en hier een uur ongestoord ga zitten lezen, is dat allemaal prima. Het personeel bemoeit zich niet met jou, omdat het een zelfbedieningsrestaurant is, en dat bevalt me goed.

MENING
Ik ben al een heel tijdje onder de indruk van de tostini's van de Hema en mijn ega en ik hadden in onze vorige woonplaats de aangename gewoonte om -wanneer we beiden rond lunchtijd op een door de weekse dag thuis waren- bij de Hema te gaan lunchen.
Dit hebben we in onze nieuwe woonplaats niet voortgezet omdat deze Hema wat minder plesant aandoet en het personeel ook minder flexibel is.
Omdat ik altijd een broodje gezond zónder vlees wil en deze niet klaar staat en dus toch nog gemaakt moet worden vraag ik ook altijd meteen of het broodje niet wit mag zijn -te gezond is natuurlijk ook niet nodig-. Dit was ook nooit een probleem tot ik bij deze Hema kwam en ik nogal chagrijnig en onbehoorlijk werd afgesnauwd toen ik vrij beleefd vroeg of het broodje ook wit mocht zijn.
Nu geloof ik best dat iemand met z'n beide voeten verkeerd uit bed kan stappen, eventueel incluis benen, maar dat is natuurlijk nog geen reden om onbeschoft te zijn, wat ik ook direct heb gezegd.
Excuses werden overigens niet aangeboden, al is de dame in kwestie sindsdien een stuk beleefder.
Nog steeds bezondig ik me zo nu en dan aan een tostini gezond, gewoon omdat ik het brood zelf erg lekker vind en zeker in combinatie met het beleg.
Enige nadeel is wat mij betreft dat met name de tomatensalade en de komkommer voor behoorlijk wat vocht zorgt en ze je tostini in een papieren zakje óp je servet op een bordje leggen, wat betekent dat je heel snel je servet moet verwijderen en je tostini omhoog moet houden, anders soppen broodje en servet beiden. Maar inmiddels, vele tostini's later, ben ik hier zeer geroutineerd in geworden en als je net als ik, gesteld bent op een lekker broodje, kan ik je dit rustig aanbevelen.
Mijn man neemt vaak een tostini met Surinaamse kip, ziet er ook altijd heel lekker uit en schijnt enigszins -scherp- gekruid en bijzonder smakelijk te zijn.

Overigens houd ik het wel bij broodjes, gebak ben ik niet zo'n liefhebber van en als ik zie dat ze de poffertjes en pannenkoeken in de magnetron schuiven, dan hoef ik die ook al niet.
De koffie is hier trouwens ook écht goed, dus al met al is dit gewoon een zithoek waar je voor relatief weinig geld een happie kunt nuttigen.
Deel deze review via Google+
Gesponsorde links
Evalueer deze review

Hoe behulpzaam zou deze review zijn voor iemand die een aankoopbeslissing wil nemen?

Richtlijnen voor het evalueren van reviews

Commentaar over deze review
FunkyFish

FunkyFish

27.04.2009 19:31

Leuke review om te lezen, Hema Zaandam staat inderdaad niet echt bekend om het zeer vriendelijke personeel (maar dat vind ik eigenlijk bij de meeste winkels in Zaandam zo)

bartvvz

bartvvz

09.07.2008 16:47

Prima!

casimir1981

casimir1981

19.04.2008 12:44

Ze hebben inderdaad lekkere broodjes, ga er zo denk maar 1tje halen haha. Grtz Casimir.

Commentaar achterlaten over deze review

max. 2000 tekens

  Commentaar geven


Review Evaluaties
Deze review over Hema, Zaandam is geëvalueerd als:

Uitzonderlijk op (5%):
  1. karpergek

Zeer Behulpzaam op (91%):
  1. FunkyFish
  2. bartvvz
  3. casimir1981
en 17 andere leden

Behulpzaam op (5%):
  1. l0ul0ulici0us

De totale evaluatie van een review verschilt van een gewogen gemiddelde van alle individuele evaluaties.